Újévi FOGadalom?

FOGadalmak az újévre, melyeket akkor is betarthat, ha nem is hisz a fogadalmakban.

dikodent fogászat rendelő

 

1. Fogadom, hogy 2018-ban rendszeresen járok fogorvosi ellenőrzésre!

Évente legalább egyszer, de inkább kétszer felkeresem fogorvosomat, akkor is, ha egyébként panaszmentes vagyok.

 

2. Fogadom, hogy 2018-ban jó szájápolási rutinnal gondoskodok fogaim jól létéről!

Idén sem feledkezem meg az alapos és kielégítő szájápolásról, napi rendszeres és megfelelő fogselyem használatról, a hatékony és kíméletes fogmosásról (jól megválasztott fogkrémmel és fogkefével).

 

3. Fogadom, hogy 2018-ban a fogaim, ínyem és nyelven állapotának megfelelő fogkefét választok!

Odafigyelek a megfelelő sörte-erősségre, fejkialakításra, és rendszeresen cserélem a fogkefémet, nem csak akkor, amikor már nagyon muszáj.

 

4. Fogadom, hogy 2018-ban odafigyelek arra, hogy a fogaimnak is jó ételeket fogyasszak!

Rendszeresen fogyasztok tejterméket, mert a kálcium jót tesz fogaimnak. Sok nyers zöldséget és gyümölcsöt eszem, mert a kemény, nyers ételek rágása mellett azok magas rost-, ásványi anyag- és vitamin tartalma is előnyös fogaimnak. Sok folyadékot fogyasztok, mert a vízhiányos állapot fogaimnak is árt, a szájszárazság pedig elősegíti a fogszuvasodás kialakulását. Változatos és egészséges ételek fogyasztásával szervezetem erős lesz, a megfelelő tápanyagok pedig fogaimat és táplálják.

 

5. Fogadom, hogy 2018-ban alaposan és sokat rágok!

Odafigyelek, hogy idén is sokat és alaposan rágjak. Az ételeket gondosan megrágom, előnyben részesítem a nyers, rágásra ösztönző élelmiszereket. Étkezések után, illetve ha nincs mód fogmosásra, legalább egy cukormentes rágógumi elrágásával igyekszem tenni fogaim egészségéért.

 

6. Fogadom, hogy 2018-ban kerülöm a fogaimnak ártó rossz szokásaimat!

Nem használom szerszámként a fogaimat, nem rágcsálom el a jeget az italokból, igyekszem elkerülni a fogaimat elszínező ételek, italok fogyasztását és igyekszem elhagyni a fogcsikorgatást.

Fogadom, hogy idén kerülöm a fogaimnak ártó ételeket, amennyire csak tudom!

Odafigyelek, hogy kevesebb cukrot, finomított szénhidrátot, bolti péksüteményt, szénsavas üdítőt és energiaitalt fogyasszak. Kerülöm a nagy cukortartalmú és ragacsos ételeket, ahogy a magas savtartalommal bírókat is.

 

Plusz egy fogadalom!

+1. Fogadom, hogy ápolt és egészséges fogaimmal idén is sokat és boldogan mosolygok, hogy szebb legyen a világ!