Esztétikus tömés

A fogszuvasodás (caries) az egyik leggyakoribb panasz, az egészséges fogakat gyakran megtámadó betegség. A baktériumok okozta fogbetegség, gyakran jár együtt kellemetlen tünetekkel, fájdalommal vagy érzékenységgel, édesre, sósra, hidegre, melegre. Az említett tünetek észlelésekor, a komplikációk elkerülése véget, feltétlenül forduljon szakorvoshoz.

A fogtömés számos problémára nyújt megoldást. Kivitelezése egyszerű rutineljárás, ami helyi érzéstelenítéssel történik, ezért fájdalmatlan. A modern fogtömőanyagok, úgynevezett kompozit tömőanyagok. Ezen korszerű anyagok elterjedése szorította ki, a napjaink esztétikai elvárásainak megfelelni nem tudó amalgám felhasználását. Az amalgám tömés régebben igen kedvelt és gyakran használt tömőanyag volt. Napjainkban a higanytartalma és a nem kielégítő esztétikai hatása miatt ma már nem alkalmazzák a fogorvosok.

Az esztétikus tömés (kompozit) hosszú távon jól funkcionáló tömés készítését jelenti. A tömések készítése során elegendő a szuvas rész eltávolítása, amely ép foganyagveszteséggel nem jár! Az esztétikus tömőanyagok segítségével a fogorvos kiváló minőségű és esztétikájú tömést tud kialakítani. Színre teljes mértékben illeszkedik a fogakhoz, időtálló, kopásálló. Egy ülésben akár több fog is kezelhető.