Fogkőeltávolítás

A fogkő nemcsak esztétikai probléma, hanem a fogágybetegségek kialakulásának egyik legjellemzőbb oka.

Mitől alakul ki a fogkő?

Az étkezések után az ételekből visszamaradt anyagok a szájban, a nyálban lévő baktériumok hatására a fogainkon egy vékony lepedéket képeznek (plakk). Ez a lepedék 24 órán belül egy alapos fogmosással eltávolítható a fogakról. Azonban ez a lepedék egyre masszívabb, keményebb lesz, a fogra egyre erősebben tapadó anyaggá válik, amely már nem távolítható el fogmosással. A lepedéknek ezt a szilárdabb, megkövesedett állapotát nevezzük fogkőnek. A fogkő tehát, a fogon megkeményedett lepedék.

A félévenkénti fogkőeltávolítással, megelőzhető az ínygyulladás, de az eljárás a fogak természetes színének helyreállításában is segít. A fogkőeltávolítás, a fogakra lerakódott fogkövet, a fogak felszínén található elmeszesedett larakódásokat távolítja el, mely lehet az íny alatt, illetve jól láthatóan az íny felett is.

A fogkő eltávolítása során munkatársaink modern technikai berendezések segítségével távolítják el a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódásokat. A fogak megtiszítása után gépi polírozó pasztával, anatómiai formájú kefék, homokfúvó segítségével teljesen tisztává varázsolják fogsorát, amely a leghatásosabb fegyver a baktériumok megtapadása ellen.