Fogkőeltávolítás

dikodent fogkőeltávolítás

 

Ultrahangos fogkőeltávolítás szájápolási tanácsadással

Szabaduljon meg a rossz lehelettől, fogkőtől, vérző ínytől.

Fogorvosainkhoz és dentálhigiénikusainkhoz is egyaránt kérhetnek időpontot ultrahangos fogkőeltávolításra.

A kezelés tartalmazza a fogkő ultrahangos eltávolítását, fogak polírozását. A fogmosás helyes technikáját is ismertetjük, mellyel megelőzheti a fogkőképződést, a fogak és az íny megbetegedését.

Nagy Ágnes dentálhigiénikus kolléganőnk sok szeretettel várja Önöket ultrahangos fogkőeltávolításra, szájhigiénés tanácsadásra.

Rendelési idő: Hétfőn 11:00-től 14:00-ig, Pénteken 14:00-tól
 

 

A fogkő nemcsak esztétikai probléma, hanem a fogágybetegségek kialakulásának egyik legjellemzőbb oka.

Mitől alakul ki a fogkő?

Az étkezések után az ételekből visszamaradt anyagok a szájban, a nyálban lévő baktériumok hatására a fogainkon egy vékony lepedéket képeznek (plakk). Ez a lepedék 24 órán belül egy alapos fogmosással eltávolítható a fogakról. Azonban ez a lepedék egyre masszívabb, keményebb lesz, a fogra egyre erősebben tapadó anyaggá válik, amely már nem távolítható el fogmosással. A lepedéknek ezt a szilárdabb, megkövesedett állapotát nevezzük fogkőnek. A fogkő tehát, a fogon megkeményedett lepedék.

A félévenkénti fogkőeltávolítással, megelőzhető az ínygyulladás, de az eljárás a fogak természetes színének helyreállításában is segít. A fogkőeltávolítás, a fogakra lerakódott fogkövet, a fogak felszínén található elmeszesedett larakódásokat távolítja el, mely lehet az íny alatt, illetve jól láthatóan az íny felett is.

A fogkő eltávolítása során munkatársaink modern technikai berendezések segítségével távolítják el a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódásokat. A fogak megtiszítása után gépi polírozó pasztával, anatómiai formájú kefék, homokfúvó segítségével teljesen tisztává varázsolják fogsorát, amely a leghatásosabb fegyver a baktériumok megtapadása ellen.