Mikor és mit ehetünk fogászati kezelés előtt és után?

Amikor eljön az ideje a fogászati kezelésnek, sokszor már az is gondot okozhat, hogy mikor mit ehetünk előtte és utána.

Szabad-e enni a kezelés előtt?
Igen, sőt! Kifejezetten javasolt. Bizonyos beavatkozások után egy ideig nem tanácsos vagy nem szabad enni, így hosszú időre éhesek maradunk, ha nem eszünk a fogászati kezelés előtt. Ráadásul éhesen, alacsony vércukorszinttel idegesebbek vagyunk, jobban izgulunk. A bőségesebb nyálelválasztás, mely jellemző az éhgyomorra végzett kezeléseknél, a fogorvosnak plusz nehézségeket okoz és számunkra is kényelmetlen.

Mit együnk a kezelés előtt?
Nehéz, zsíros ételeket nem tanácsos fogyasztani. Étkezés után, a kezelés előtt mindenképp mossunk fogat.

Mikor ehetünk a kezelés után?
Foghúzás, érzéstelenítő injekció után ne együnk, ne igyunk pár órán át semmit. Míg az érzéstelenítő hatása tart, jobb ha kerülünk minden ilyesmit.

Mit ne együnk?
Foghúzás esetén legalább fél napig ne fogyasszunk tejterméket, mert ezek jó táptalajt biztosíthatnak bizonyos baktériumoknak, melyek a seb felülfertőzését is okozhatják. A seb végleges gyógyulásáig étkezések után mindig öblítsük ki a szánkat, fogmosásnál pedig fokozott óvatossággal járjunk el a seb környékén, nehogy felsértsük a hegedő sebet.

Jöjjön el hozzánk hétfő délelőtt, vegyen részt ingyenes konzultációnkon, melynek keretében térítési díj nélkül egy panoráma röntgen is készül fogsoráról!

Kérjen időpontot!