Ön is füllent fogorvosának?

Egy felmérés szerint az emberek többsége bizony nem feltétlenül az igazat mondja fogorvosának, amikor az a napi szájápolási rutinról kérdezi.

Ön is füllent, a fogorvosi székében ülve fogorvosa a szájhigiéniás szokásairól kérdezi? És ha igen, melyik az a tevékenység, melyről nem állít igazat?

 

füllent fogorvos


A legtöbbet a fogköztisztításról hazudjuk. Pedig tudhatnánk, hogy szájüregünket, fogainkat megvizsgálva a szakember azonnal meg tudja állapítani, hogy rendszeresen használunk-e fogköztisztító eszközöket, illetve hogy valós-e az, amit a szájápolási tevékenységeinkről állítunk.

A lakosság egy része nem használ semmilyen fogköztisztító eszközt, nem hogy rendszeresen, de egyáltalán nem. Sajnos még mindig nem teljesen közismert a fogköztisztítás fontossága. Éppen ezért, amikor fogorvosunk megkérdez minket szájápolási rutinunkról vagy arról, hogy végzünk-e rendszeresen fogköztisztítást, legyünk hozzá őszinték. Utána pedig fogadjuk meg a tanácsait, mert a helyes szájápolás és az alapos fogtisztítás elengedhetetlen!