Bejelentkezés:+36 1 260-3988 | Online

Érzékeny fogak

Ön is tapasztalta már, hogy hideg, meleg ételek, italok, vagy édesség fogyasztásakor hirtelen, éles fájdalmat érez fogain?

Ha érzett már ehhez hasonló fájdalmat, akkor valószínűleg fognyaki érzékenységet jeleznek fogai. Ez a jelenség a fogíny visszahúzódása, ezáltal a gyökérfelszín szabaddá válásával alakul ki.

Ép fogak esetében ugyanis maga a fogíny védi a gyökérfelszínt, amely megakadályozza a fájdalomingerek létrejöttét. A dentin érzékenység a kemény sörtéjű fogkefével, vagy a túl erősen végzett fogmosás következménye.

Hogyan jön létre a fognyaki betegség?

A helytelen és rossz technikával, túl nagy erővel végzett fogmosás következménye a fogzománc kopása, vagy az íny visszahúzódása. A fogak koronai részének sérülése által a belső dentin szabaddá válik így nincs, ami megvédje a fogakat a külső ingerektől.

Ez az oka annak, hogy a fogaink érzékenyen reagálnak a hideg, meleg, édes ingerekre. A fognyaki érzékenység miatti fájdalom nem állandó, többnyire időszakos, de rendkívül kellemetlenné válhat.

Fognyaki érzékenység megelőzése érdekében érdemes az alábbi tanácsokat megfogadni:

  • Naponta kétszeri fogmosás puhasörtéjű fogkefével
  • Háromhavonta cserélje le fogkeféjét, ugyanis a sörték könnyen elhasználódnak, szétállóak lesznek
  • Figyeljen a fogkrém minőségére: próbáljon kevés abrazív hatású, vagyis alacsony dörzsölőanyag tartalmú fogkrémet használni

Amennyiben fognyaki érzékenységet észlel, forduljon fogorvosához, és beszélje meg a kezelés lehetőségeit.

A Pro-Argin-t tartalmazó Colgate Sensitive Pro-Reliefe fogkrém rendszeres használata során olyan védőréteg alakul ki a fogakon, amely tartósan véd a fogérzékenységgel ellen, azáltal, hogy lezárja az érzékeny fogak idegeihez vezető csatornákat, ezzel megakadályozza a fájdalom kialakulását.

Álláslehetőség

Fogászati asszisztenst keresünk másodállásban.
A jelentkezéseket az info@dikodent.hu email címen várjuk.
Rendelőnk elérhetősége
Cím:
DikoDent Kft. Fogorvosi Rendelő
1102 Budapest
Kőrösi Csoma Sándor út 40. C
épület 120.
Telefon:
+36 1 260-39-88
+36 30 495-96-92
Nyitvatartás:
Hétfő:
8:00 - 20:00
Kedd:
8:00 - 20:00
Szerda:
8:00 - 20:00
Csütörtök:
8:00 - 20:00
Péntek:
8:00 - 20:00