Bejelentkezés:+36 1 260-3988 | Online

Fogászati blog

Mit tudhatunk a fogainkról?

Fogainkkal harapunk és rágunk, jó esetben szájunk díszei, segítenek a beszédben, de mit tudunk még róluk? Hogy épülnek fel?

Tovább
A rágás fontossága az emésztés során

Jó ha tudjuk, mennyire fontos része az emésztésnek az alapos rágás. Az étel alapos összerágásához egészséges és teljes fogazatra van szükség. Lássuk miért.

Tovább
B.Ú.É.K

Boldog új évet kívánunk!

Tovább
Mi minden van fogkrémünkben? Mire figyeljünk, mit kerüljünk, amikor fogkrémet választunk?

Mi alapján szeretnénk fogkrémet választani? Tények, releváns információk alapján. Ezzel szemben ügyes marketinget, jól kitalált reklámokat és különböző ízeket kapunk a gyártóktól. Mit tehetünk hát, ha nem vagyunk fogorvosok? Mi alapján válasszunk?

Tovább
Kell-e fluorid a fogkrémbe?

Annyi ellentmondásos információ, vélemény lát napvilágot a fogkrémek fluorid tartalmáról. Jó vagy rossz? Nézzük meg, mi is az a fluorid, miért van ott a fogkrémben?

Tovább
Nem tudom megmosni a fogam!

Több oka is lehet annak, ha valaki elhanyagolja a fogmosást. Lássunk pár okot és hogy mit tehetünk azért, hogy mégis rendszeresen mossunk a fogunkat, akkor is, ha magunkra ismertünk az alábbi leírásban.

Tovább
Hogyan kezeljük az öklendezést a fogászati kezelések alatt?

Leszámítva a szerencséseket, akik nem ismerik ezt a problémát, sok embernek (és fogorvosaiknak) okoz nehézséget az öklendezés. Miért van ez és mit tehetünk hogy elkerüljük vagy csökkentsük a kellemetlenséget?

Tovább
Egészséges cukorpótlók, melyek fogainkank sem ártanak

Bizonyára mindenki hallotta már, hogy a finomított cukor egészségünk nagy ellensége. De mit használjunk helyette, ha az édes ízekről nem szeretnénk lemondani?

Tovább
A fog- és szájbetegségekről a WHO kutatásai alapján

A száj egészsége elengedhetetlen az általános egészséghez és a megfelelő életminőséghez. Száj- és arcfájdalom, ajak- vagy torokrák, szájfertőzések, fogínysorvadás, fogszuvasodás, fogvesztés és egyéb betegségek és rendellenességek, melyek mind akadályozzák az embert a harapásban, rágásban, beszédben és a fiziológiai jóllétben. Lássuk mit ír a WHO az általános száj- és fogegészségről!

Tovább
Mit tegyünk, hogy gyermekünk ne féljen a fogorvostól?

Már egészen kis kortól elengedhetetlen, hogy fogorvoshoz vigyük gyermekünket. De mit tehetünk mi szülők azért, hogy nyugodt szívvel menjen fogorvoshoz?

Tovább
A fogakat romboló 9 rossz szokásunk

Sokszor észre sem vesszük azokat a szokásainkat, melyekkel akaratunkon ellenére ártunk fogainknak. Lássunk most ezek közül kilencet.

Tovább
Mi okozza azt a furcsa rücskös érzést a fogainkon, ha spenótot ettünk?

Mindenki, aki evett már spenótot, tudja, hogy a spenót elfogyasztása után különös, szokatlan felülete lesz a fogainknak. Mi okozza ezt?

Tovább
6 étel, ami fogunk barátja

Az előző bejegyzésből megtudtuk milyen étel árt a fogunknak, mire figyeljünk, mit kerüljünk. Most beszéljünk pár ételről, ami segít fogaink és ínyünk egészségesen tartásában.

Tovább
Spar Maraton staféta

2016. október 9-én a DikoDent csapata is részt vett a versenyen.

Tovább
7 étel, ami fogaink igazi ellensége

Múlt héten a fogászati kezelés előtt és után fogyasztható ételekről volt szó. Most pedig beszéljünk azokról az ételekről, melyek fogaink legnagyobb ellenségei.

Tovább

Álláslehetőség

Fogászati asszisztenst keresünk másodállásban.
A jelentkezéseket az info@dikodent.hu email címen várjuk.
Rendelőnk elérhetősége
Cím:
DikoDent Kft. Fogorvosi Rendelő
1102 Budapest
Kőrösi Csoma Sándor út 40. C
épület 120.
Telefon:
+36 1 260-39-88
+36 30 495-96-92
Nyitvatartás:
Hétfő:
8:00 - 20:00
Kedd:
8:00 - 20:00
Szerda:
8:00 - 20:00
Csütörtök:
8:00 - 20:00
Péntek:
8:00 - 20:00