Bejelentkezés:+36 1 260-3988 | Online

Fogászati blog

Hűsítő nyári italok, melyek fogainknak sem ártanak

Itt a nyár, a megfelelő folyadékbevitel a nagy melegben még fontosabb, mint máskor. Napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása ajánlott. A legjobb, amit választhatunk, az a víz. De mit tegyünk, ha nem tudunk vízből ennyit meginni? A bolti cukros gyümölcslevek, neadjisten szénsavas üdítők helyett válasszuk inkább a házi készítésű, lehetőleg cukormentes, vagy fogbarát, édesítőszerrel készült italokat.

Tovább
Érdekességek a fogászat történelméből

Ki hitte volna, hogy már időszámításunk előtt 2700 évvel is végeztek fogászati beavatkozásokat, vagy hogy a világ egyik legrövidebb elnöki beiktató beszéde egy műfogsor miatt lett olyan rövid? Lássunk 10 érdekességet a történelemből!

Tovább
Vicces jogszabályok a világból a fogakkal kapcsolatban

A világon sok idejét múlt jogszabály maradt hatályban az évek során. Ezek között találunk párat, melyek a fogakhoz, szájhoz kapcsolódnak. Lássuk mi és hol tilos!

Tovább
30+1 érdekesség fogainkról

Lássunk pár érdekességet, hogy még többet megtudhassunk fogaikról.

Tovább
Kálcium – az ásványi anyag, ami a fogainknak és a csontjainknak is rendkívül fontos

A megfelelő mennyiségű kálcium fogyasztása rendkívül fontos az egészséges fogakhoz. A gondos és rendszeres fogápolás önmagában kevés, ha a szervezet kénytelen a fogakból elvonni a kálciumot, a vér kálcium szintjének fenntartásához.

Tovább
Poénos fogorvosok – avagy miket hallhat az ember a fogorvosi székben

Sokaknak már a fogorvosi rendelő is egy stresszforrás. Mások félelem nélkül néznek szembe a fogászati kezeléssel. A fogorvosok sok módját ismerik a feszültség oldásának. Lássunk néhány vicces, humoros, esetleg különös esetet.

Tovább
Szájproblémák - a fogszuvasodáson, fogyágybetegségen túl

Rendszeres fogmosás és megfelelő szájhigiéné mellett is kialakulhatnak nem túl bizalomgerjesztő, sokszor fájdalmas fertőzések a szájon, szájban. Mik ezek, mik okozzák és mit lehet tenni ellenük?

Tovább
Rágással a fogyásért - avagy rágjuk magunkat csinosabbra

A Húsvét elmúltával többekben felmerülhet egy kis lelkiismeret furdalás, hisz az ünnep alatt sok finom ételt és ízletes édességet fogyasztott. Fogainkat megóvtuk rendszeres fogápolással, de felszaladt pár kiló, centi? Tegyünk jót testünkkel és szánkkal egyszerre, rágjuk magunkat egészségesebbre, vékonyabbra!

Tovább
HÚSVÉTI KÖSZÖNÖTŐ

Minden kedves páciensünknek, sok szeretettel.

Tovább
Ételek, melyek segítenek fogainknak

Épp úgy, ahogy a testnek is szüksége van bizonyos tápanyagokra, hogy egészséges legyen és jó formában maradjon, a fogaknak és az ínynek az egészsége is nagyban függ attól, hogy mit eszünk. Bizonyos ételek elősegítik, míg mások gátolják a fogszuvasodás, a fogágybetegség és más betegségek kialakulását.

Tovább
Egészséges rágcsálnivalók, avagy hogyan kerülhetjük el a túlzott cukorfogyasztását?

Az elhízás komoly egészségügyi kockázat korunk emberének életében. Ennek fő oka a gyorsételek és a cukor túlzott fogyasztása. A cukrot "édes méregként” vagy "csendes gyilkosként” is emlegetik, sajnos okkal.

Tovább
Tévhitek a fogápolással kapcsolatban

Rengeteg tévhit él még ma is a köztudatban a helyes fogápolással kapcsolatban. Ezek egy része nem csak felesleges, de káros is lehet. Nézzük, mit ne higgyünk el!

Tovább
Fogkő. Apró kellemetlenség? Nagy bajok okozója?

A fogkő problémájával a felnőtt lakosság gyakorlatilag 100%-a érintett Magyarországon. Ki kisebb, ki nagyobb mértékben. Sokan sajnos nem tudják, hogy ez nem csak esztétikai probléma, hanem súlyos szájüregi betegségek okozója is.

Tovább
Ínysorvadás?

Sokszor halljuk ezt a szót ínysorvadás, rengeteg reklám zúdul ránk ezzel kapcsolatban, hála a fogyasztói társadalomnak. De vajon tudjuk-e milyen betegségeket illetnek sokszor és tévesen ezzel a kifejezéssel?

Tovább

Álláslehetőség

Fogászati asszisztenst keresünk másodállásban.
A jelentkezéseket az info@dikodent.hu email címen várjuk.
Rendelőnk elérhetősége
Cím:
DikoDent Kft. Fogorvosi Rendelő
1102 Budapest
Kőrösi Csoma Sándor út 40. C
épület 120.
Telefon:
+36 1 260-39-88
+36 30 495-96-92
Nyitvatartás:
Hétfő:
8:00 - 20:00
Kedd:
8:00 - 20:00
Szerda:
8:00 - 20:00
Csütörtök:
8:00 - 20:00
Péntek:
8:00 - 20:00