Bejelentkezés:+36 1 260-3988 | Online

Fogászati blog

Rágással a fogyásért - avagy rágjuk magunkat csinosabbra

A Húsvét elmúltával többekben felmerülhet egy kis lelkiismeret furdalás, hisz az ünnep alatt sok finom ételt és ízletes édességet fogyasztott. Fogainkat megóvtuk rendszeres fogápolással, de felszaladt pár kiló, centi? Tegyünk jót testünkkel és szánkkal egyszerre, rágjuk magunkat egészségesebbre, vékonyabbra!

Tovább
HÚSVÉTI KÖSZÖNÖTŐ

Minden kedves páciensünknek, sok szeretettel.

Tovább
Ételek, melyek segítenek fogainknak

Épp úgy, ahogy a testnek is szüksége van bizonyos tápanyagokra, hogy egészséges legyen és jó formában maradjon, a fogaknak és az ínynek az egészsége is nagyban függ attól, hogy mit eszünk. Bizonyos ételek elősegítik, míg mások gátolják a fogszuvasodás, a fogágybetegség és más betegségek kialakulását.

Tovább
Egészséges rágcsálnivalók, avagy hogyan kerülhetjük el a túlzott cukorfogyasztását?

Az elhízás komoly egészségügyi kockázat korunk emberének életében. Ennek fő oka a gyorsételek és a cukor túlzott fogyasztása. A cukrot "édes méregként” vagy "csendes gyilkosként” is emlegetik, sajnos okkal.

Tovább
Tévhitek a fogápolással kapcsolatban

Rengeteg tévhit él még ma is a köztudatban a helyes fogápolással kapcsolatban. Ezek egy része nem csak felesleges, de káros is lehet. Nézzük, mit ne higgyünk el!

Tovább
Fogkő. Apró kellemetlenség? Nagy bajok okozója?

A fogkő problémájával a felnőtt lakosság gyakorlatilag 100%-a érintett Magyarországon. Ki kisebb, ki nagyobb mértékben. Sokan sajnos nem tudják, hogy ez nem csak esztétikai probléma, hanem súlyos szájüregi betegségek okozója is.

Tovább
Ínysorvadás?

Sokszor halljuk ezt a szót ínysorvadás, rengeteg reklám zúdul ránk ezzel kapcsolatban, hála a fogyasztói társadalomnak. De vajon tudjuk-e milyen betegségeket illetnek sokszor és tévesen ezzel a kifejezéssel?

Tovább
Reggeli rossz lehelet, szájszag, halitózis

Sok névvel illethetjük ugyanazt a kellemetlen állapotot. Rossz szájíz, maró szag egy átaludt éjszaka után. Ismerős? Mindenkinél előfordul, de sokaknál okoz komoly kellemetlenséget.

Tovább
Bölcsességfogak és amit tudni érdemes róluk

Miért van bölcsességfogunk? Mit tegyünk, ha gondot okoz? A bölcsességfogak megjelenése a szájban sokszor komoly zavarokat okoz az addig egészséges fogrendszerben, mostanában mégis egyre többször hallani, hogy nem feltétlenül szükséges eltávolítani őket.

Tovább
8 étel, amit kerüljünk el, ha érzékenyek a fogaink

Bizonyos ételek elhagyása - gondoljuk itt a hideg, meleg, ragacsos, savas ételekre - csökkentheti a fogérzékenység tüneteit. De mik is azok az ételek, amiket mindenképp kerüljünk, ha érzékenyek a fogaink?

Tovább
8 módszer, amivel csökkenthető a fogak érzékenysége

A legújabb felmérések szerint az emberek 1/8-a szenved fogérzékenységtől. Korábbi bejegyzésünkben foglalkoztunk a fogak érzékenységének kiváltó okaival. Hogyan előzhetjük meg a fogérzékenység kialakulását? Ha már kialakult, mit tehetünk ellene?

Tovább
Érzékeny a foga?

Egy jéghideg frissítő kellemetlenséget okoz fogainak? Összerezzen fogmosás vagy fogselyem használat közben? Lehetséges, hogy Önnek, úgynevezett érzékeny fogai vannak?

Tovább
Mindannyian ismerjük a fogkefét – vagy mégsem?

Mindenki tudja, hogy a fogkefe eltávolítja a lepedéket, segít megakadályozni a fogszuvasodás kialakulását (a fluoridos fogkrém segítségével) és felfrissíti a lehelletünket. Vajon van bármi amit ezen kívül érdemes tudni róla? A következőkben néhány érdekességet árulunk el erről a hétköznapi eszközről.

Tovább
Szép mosoly várandósan

Sok mítosz, tévhit létezik a terhesség alatti fogászati kezelésekkel és a szájhigiénével kapcsolatban. Röntgensugárzás, fogfájás kezelése, fogászati beavatkozások. Mit lehet, és mit nem? Mi tévhit és mi valóság?

Tovább

Álláslehetőség

Fogászati asszisztenst keresünk másodállásban.
A jelentkezéseket az info@dikodent.hu email címen várjuk.
Rendelőnk elérhetősége
Cím:
DikoDent Kft. Fogorvosi Rendelő
1102 Budapest
Kőrösi Csoma Sándor út 40. C
épület 120.
Telefon:
+36 1 260-39-88
+36 30 495-96-92
Nyitvatartás:
Hétfő:
8:00 - 20:00
Kedd:
8:00 - 20:00
Szerda:
8:00 - 20:00
Csütörtök:
8:00 - 20:00
Péntek:
8:00 - 20:00