Bejelentkezés:+36 1 260-3988 | Online

Fogászati blog

Fogzománc rendellenesség - hypoplasia

Fogaink külső rétege az igen kemény, ellenálló fogzománc, mely nagyrészt ásványi anyagokból épül fel. Ha minden rendben van, akkor a fogzománc vastaga és szerkezete egész életünkön át megóvja a fogat a külső behatásoktól. Lássuk miért alakulhat ki fogzománc rendellenesség, ami gyengíti ezt a kemény védőréteget a fogainkon.

Tovább
Hogyan válasszunk fogkefét?

A fogkefe kiválasztása több odafigyelést igényel, mint hinnénk. Nem elég bemenni a boltba és megvenni a legszebb, vagy legdrágább, vagy legolcsóbb, vagy legegyszerűbb fogkefét. Szánjunk rá egy kis időt, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet.

Tovább
10+1 étel, ami jót tesz a fogaknak

A rendszeres és megfelelő szájápolás, fogtisztítás mellett is tehetünk még fogaink egészségéért. Mit?

Tovább
A szénsavas üdítők szerepe a fogszuvasodás kialakulásában

Szénsavas üdítőitalok? Cukros energiaitalok, sportitalok? Miért ne fogyasszuk ezeket?

Tovább
Hűsítő nyári italok, melyek fogainknak sem ártanak

Itt a nyár, a megfelelő folyadékbevitel a nagy melegben még fontosabb, mint máskor. Napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása ajánlott. A legjobb, amit választhatunk, az a víz. De mit tegyünk, ha nem tudunk vízből ennyit meginni? A bolti cukros gyümölcslevek, neadjisten szénsavas üdítők helyett válasszuk inkább a házi készítésű, lehetőleg cukormentes, vagy fogbarát, édesítőszerrel készült italokat.

Tovább
Érdekességek a fogászat történelméből

Ki hitte volna, hogy már időszámításunk előtt 2700 évvel is végeztek fogászati beavatkozásokat, vagy hogy a világ egyik legrövidebb elnöki beiktató beszéde egy műfogsor miatt lett olyan rövid? Lássunk 10 érdekességet a történelemből!

Tovább
Vicces jogszabályok a világból a fogakkal kapcsolatban

A világon sok idejét múlt jogszabály maradt hatályban az évek során. Ezek között találunk párat, melyek a fogakhoz, szájhoz kapcsolódnak. Lássuk mi és hol tilos!

Tovább
30+1 érdekesség fogainkról

Lássunk pár érdekességet, hogy még többet megtudhassunk fogaikról.

Tovább
Kálcium – az ásványi anyag, ami a fogainknak és a csontjainknak is rendkívül fontos

A megfelelő mennyiségű kálcium fogyasztása rendkívül fontos az egészséges fogakhoz. A gondos és rendszeres fogápolás önmagában kevés, ha a szervezet kénytelen a fogakból elvonni a kálciumot, a vér kálcium szintjének fenntartásához.

Tovább
Poénos fogorvosok – avagy miket hallhat az ember a fogorvosi székben

Sokaknak már a fogorvosi rendelő is egy stresszforrás. Mások félelem nélkül néznek szembe a fogászati kezeléssel. A fogorvosok sok módját ismerik a feszültség oldásának. Lássunk néhány vicces, humoros, esetleg különös esetet.

Tovább
Szájproblémák - a fogszuvasodáson, fogyágybetegségen túl

Rendszeres fogmosás és megfelelő szájhigiéné mellett is kialakulhatnak nem túl bizalomgerjesztő, sokszor fájdalmas fertőzések a szájon, szájban. Mik ezek, mik okozzák és mit lehet tenni ellenük?

Tovább
Rágással a fogyásért - avagy rágjuk magunkat csinosabbra

A Húsvét elmúltával többekben felmerülhet egy kis lelkiismeret furdalás, hisz az ünnep alatt sok finom ételt és ízletes édességet fogyasztott. Fogainkat megóvtuk rendszeres fogápolással, de felszaladt pár kiló, centi? Tegyünk jót testünkkel és szánkkal egyszerre, rágjuk magunkat egészségesebbre, vékonyabbra!

Tovább
HÚSVÉTI KÖSZÖNÖTŐ

Minden kedves páciensünknek, sok szeretettel.

Tovább
Ételek, melyek segítenek fogainknak

Épp úgy, ahogy a testnek is szüksége van bizonyos tápanyagokra, hogy egészséges legyen és jó formában maradjon, a fogaknak és az ínynek az egészsége is nagyban függ attól, hogy mit eszünk. Bizonyos ételek elősegítik, míg mások gátolják a fogszuvasodás, a fogágybetegség és más betegségek kialakulását.

Tovább

Álláslehetőség

Fogászati asszisztenst keresünk másodálásban.
A jelentkezéseket az info@dikodent.hu email címen várjuk.
Rendelőnk elérhetősége
Cím:
DikoDent Kft. Fogorvosi Rendelő
1102 Budapest
Kőrösi Csoma Sándor út 40. C
épület 120.
Telefon:
+36 1 260-39-88
+36 30 495-96-92
Nyitvatartás:
Hétfő:
8:00 - 20:00
Kedd:
8:00 - 20:00
Szerda:
8:00 - 20:00
Csütörtök:
8:00 - 20:00
Péntek:
8:00 - 20:00