Bejelentkezés:+36 1 260-3988 | Online

Fogászati blog

Fogtörés

Egy fog letörését legtöbbször valamilyen trauma - sérülés, sportbaleset, motoros vagy autós ütközés - vagy kemény tárgyba való beleharapás okozhatja. Lássuk mit kell tudnunk, mit kell tennünk, ha letörik egy fogunk.

Tovább
Ismerkedjünk meg első fogainkkal, a tejfogakkal

A tejfogak megjelenése, növekedésének kezdete és sorrendje minden gyermeknél egyedileg változó, különböző tünetekkel, illetve nehézségekkel is jár.

Tovább
A fogágybetegség megelőzése otthon

Az ínybetegség első tünetei között megtaláljuk az ínyvérzést, mely fogmosás vagy étkezés közben is jelentkezhet. Ha nem kap megfelelő kezelést, a fogínybetegség a lágyszövetek visszahúzódása miatt csontvesztést, és végül fogvesztést is eredményezhet. A mindennapos megfelelő szájápolás, és az egészséges életmód támogatja fogínyünket.

Tovább
A világ legerősebb foga

Vajon melyik állatnak van a legerősebb foga a világon? Legtöbben valamelyik nagy és veszélyes cápára tippelnénk? Vagy a fát elrágó hódra? Esetleg egy nagymacska vagy más szárazföldi ragadózó fogára?

Tovább
Fogzománc rendellenesség - hypoplasia

Fogaink külső rétege az igen kemény, ellenálló fogzománc, mely nagyrészt ásványi anyagokból épül fel. Ha minden rendben van, akkor a fogzománc vastaga és szerkezete egész életünkön át megóvja a fogat a külső behatásoktól. Lássuk miért alakulhat ki fogzománc rendellenesség, ami gyengíti ezt a kemény védőréteget a fogainkon.

Tovább
Hogyan válasszunk fogkefét?

A fogkefe kiválasztása több odafigyelést igényel, mint hinnénk. Nem elég bemenni a boltba és megvenni a legszebb, vagy legdrágább, vagy legolcsóbb, vagy legegyszerűbb fogkefét. Szánjunk rá egy kis időt, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet.

Tovább
10+1 étel, ami jót tesz a fogaknak

A rendszeres és megfelelő szájápolás, fogtisztítás mellett is tehetünk még fogaink egészségéért. Mit?

Tovább
A szénsavas üdítők szerepe a fogszuvasodás kialakulásában

Szénsavas üdítőitalok? Cukros energiaitalok, sportitalok? Miért ne fogyasszuk ezeket?

Tovább
Hűsítő nyári italok, melyek fogainknak sem ártanak

Itt a nyár, a megfelelő folyadékbevitel a nagy melegben még fontosabb, mint máskor. Napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása ajánlott. A legjobb, amit választhatunk, az a víz. De mit tegyünk, ha nem tudunk vízből ennyit meginni? A bolti cukros gyümölcslevek, neadjisten szénsavas üdítők helyett válasszuk inkább a házi készítésű, lehetőleg cukormentes, vagy fogbarát, édesítőszerrel készült italokat.

Tovább
Érdekességek a fogászat történelméből

Ki hitte volna, hogy már időszámításunk előtt 2700 évvel is végeztek fogászati beavatkozásokat, vagy hogy a világ egyik legrövidebb elnöki beiktató beszéde egy műfogsor miatt lett olyan rövid? Lássunk 10 érdekességet a történelemből!

Tovább
Vicces jogszabályok a világból a fogakkal kapcsolatban

A világon sok idejét múlt jogszabály maradt hatályban az évek során. Ezek között találunk párat, melyek a fogakhoz, szájhoz kapcsolódnak. Lássuk mi és hol tilos!

Tovább
30+1 érdekesség fogainkról

Lássunk pár érdekességet, hogy még többet megtudhassunk fogaikról.

Tovább
Kálcium – az ásványi anyag, ami a fogainknak és a csontjainknak is rendkívül fontos

A megfelelő mennyiségű kálcium fogyasztása rendkívül fontos az egészséges fogakhoz. A gondos és rendszeres fogápolás önmagában kevés, ha a szervezet kénytelen a fogakból elvonni a kálciumot, a vér kálcium szintjének fenntartásához.

Tovább
Poénos fogorvosok – avagy miket hallhat az ember a fogorvosi székben

Sokaknak már a fogorvosi rendelő is egy stresszforrás. Mások félelem nélkül néznek szembe a fogászati kezeléssel. A fogorvosok sok módját ismerik a feszültség oldásának. Lássunk néhány vicces, humoros, esetleg különös esetet.

Tovább
Szájproblémák - a fogszuvasodáson, fogyágybetegségen túl

Rendszeres fogmosás és megfelelő szájhigiéné mellett is kialakulhatnak nem túl bizalomgerjesztő, sokszor fájdalmas fertőzések a szájon, szájban. Mik ezek, mik okozzák és mit lehet tenni ellenük?

Tovább

Álláslehetőség

Fogászati asszisztenst keresünk másodállásban.
A jelentkezéseket az info@dikodent.hu email címen várjuk.
Rendelőnk elérhetősége
Cím:
DikoDent Kft. Fogorvosi Rendelő
1102 Budapest
Kőrösi Csoma Sándor út 40. C
épület 120.
Telefon:
+36 1 260-39-88
+36 30 495-96-92
Nyitvatartás:
Hétfő:
8:00 - 20:00
Kedd:
8:00 - 20:00
Szerda:
8:00 - 20:00
Csütörtök:
8:00 - 20:00
Péntek:
8:00 - 20:00