Bejelentkezés:+36 1 260-3988 | Online

Fogászati blog

Fogszuvasodás és kezelése, lépésről lépésre

A fogak szuvasodása a zománcréteg sérülésével kezdődik és onnan halad a fog belseje felé. Minél hamarabb fény derül a fogszuvasodásra, annál egyszerűbben és kevesebb beavatkozással orvosolható a baj.

Tovább
Tejfogak cseréje

Gyermekeink szájában nagy változásokat hoz a tejfogak megjelenése és kisiskolás korban a tejfogak csontfogra cserélődése.

Tovább
Az esztétikus fogtömés készítésének menete

Hogy készül az esztétikus fogtömés? Milyen lépései vannak a fogtömésnek? Mire készüljön lelkileg és fizikailag?

Tovább
Újévi FOGadalom?

Ön is tesz az év elején újévi fogadalmat? Akár igen, akár nem, itt és most javasolunk pár olyan újévi fogadalmat, amit fogai is meghálálnak, ha 2018-ban odafigyel ezekre.

Tovább
BÚÉK 2018

Boldog új évet kívánunk minden kedves páciensünknek!

Tovább
Karáscsonyi köszöntő

Sok szeretettel kívánunk boldog karácsonyt minden kedves ügyfelünknek!

Tovább
Karácsonyi túlélő kalauz fogainknak, avagy 10+1 tipp, hogyan óvjuk meg őket az ünnepek alatt is

Az ünnepek alatt sem szabad megfeledkeznünk fogainkról, mert később, az újévben, ennek megtapasztalhatjuk kellemetlen következményeit. De nem kell sok dologra odafigyelni, nem kell, hogy ez elrontsa az ünnepek hangulatát, elegendő, ha ezt a pár jótanácsot megfogadjuk!

Tovább
Az úgynevezett "fast food" káros hatásai fogainkra

Rohanó életvitelünk mellett egyre többször választjuk az úgynevezett "gyors élelmiszerek" fogyasztását. Ezek nem csak a szervezetünknek, emésztésünknek tesznek rosszat, de ártanak a száj és a fogak egészségének is.

Tovább
Ismerkedjünk meg a szájzuhannyal!

Mi is az a szájzuhany? Hogy működik? Miért jó és kik ne használják mégse? Tudjon meg többet!

Tovább
Szájunk árulkodik testünk betegségeiről

A száj, vagyis az íny, a fogak és a nyelv állapota, leheletünk szaga is jelezhet egészségügyi problémákat, figyeljünk oda ezekre a jelekre.

Tovább
Égő száj szindróma - mi okozza, mit tehetünk ellene?

Sajnos egyre többen ismerik meg ezt a kellemetlen tünetekkel járó betegséget, melynek sokszor még a kiváltó okait sem lehet könnyen azonosítani, és a gyógyítása sem mindig egyszerű. Ismerkedjünk hát meg vele alaposabban.

Tovább
Fogtörés

Egy fog letörését legtöbbször valamilyen trauma - sérülés, sportbaleset, motoros vagy autós ütközés - vagy kemény tárgyba való beleharapás okozhatja. Lássuk mit kell tudnunk, mit kell tennünk, ha letörik egy fogunk.

Tovább
Ismerkedjünk meg első fogainkkal, a tejfogakkal

A tejfogak megjelenése, növekedésének kezdete és sorrendje minden gyermeknél egyedileg változó, különböző tünetekkel, illetve nehézségekkel is jár.

Tovább
A fogágybetegség megelőzése otthon

Az ínybetegség első tünetei között megtaláljuk az ínyvérzést, mely fogmosás vagy étkezés közben is jelentkezhet. Ha nem kap megfelelő kezelést, a fogínybetegség a lágyszövetek visszahúzódása miatt csontvesztést, és végül fogvesztést is eredményezhet. A mindennapos megfelelő szájápolás, és az egészséges életmód támogatja fogínyünket.

Tovább
A világ legerősebb foga

Vajon melyik állatnak van a legerősebb foga a világon? Legtöbben valamelyik nagy és veszélyes cápára tippelnénk? Vagy a fát elrágó hódra? Esetleg egy nagymacska vagy más szárazföldi ragadózó fogára?

Tovább

Álláslehetőség

Fogászati asszisztenst keresünk másodálásban.
A jelentkezéseket az info@dikodent.hu email címen várjuk.
Rendelőnk elérhetősége
Cím:
DikoDent Kft. Fogorvosi Rendelő
1102 Budapest
Kőrösi Csoma Sándor út 40. C
épület 120.
Telefon:
+36 1 260-39-88
+36 30 495-96-92
Nyitvatartás:
Hétfő:
8:00 - 20:00
Kedd:
8:00 - 20:00
Szerda:
8:00 - 20:00
Csütörtök:
8:00 - 20:00
Péntek:
8:00 - 20:00