Bejelentkezés:+36 1 260-3988 | Online

Fogászati blog

Vénasszonyok nyara

Hiába ír szeptembert a naptár, hiába kezdődött meg a tanév, az időjárás nyárias, mi magunk is nyáriasan érezzük magunkat, amikor megtehetjük.

Tovább
Több mint 10 millió hívatlan látogató fogmosáskor?

Mindenhol azt halljuk, hogy 2-3 havonta mindenképp fogkefét kell cserélni, akkor is, ha a fogkefe nem is látszik elhasználtnak. Na de miért? Miért nem jó az a fogkefe még egy pár hónapig?

Tovább
Hőségriadó

Mint azt mindenki nyilván érzi, ismét nagyon meleg nyarunk van. Egymást érik a hőségriadók, sorra dőlnek a melegrekordok. Mit jelent ez fogaink számára?

Tovább
Nyaralás előtt se felejtsük el a fogorvost!

Hosszabb nyaralásra, tengerpartra, búvárkodni, esetleg távoli úticélok meghódítására indul repülővel? Semmiképp se felejtse el meglátogatni fogorvosát, még indulás előtt!

Tovább
Ön is füllent fogorvosának?

Abban a bizonyos székben hajlamosak vagyunk pozitívabbnak beállítani szájhigiéniás szokásainkat, mint amilyenek valójában?

Tovább
Miért fogyasszunk kevesebb cukrot?

Milyen haszna lehet szervezetünkre nézve, ha a szükségesnél nem fogyasztunk több cukorot? Testünk és a fogaink is meghálálnák!

Tovább
A fogköztisztító kefe helyes használata

Tanuljuk meg helyesen és fájdalommentesen használni a fogköztisztító kefét!

Tovább
Miért félünk a fogköztisztítástól?

Sokan, főleg az ismeretlentől való félelem miatt, idegenkednek a fogköztisztítástól. Pedig a fogköztisztítás beillesztése a napi fogápolási rutinba számos későbbi fogászati problémát megelőzhet.

Tovább
Fogköztisztítás

Az nem kérdés, hogy a fogközök tisztítása szükséges és elengedhetetlen. A kérdés az, hogy milyen módszert válasszunk fogközeink tisztítására.

Tovább
Napozzunk bátran a fogainkért!

Közeledik a nyár, egyre többet süt a nap, talán hihetetlen, de napozással fogaink egészségét is javíthatjuk!

Tovább
Elszíneződött fogak, és amit ezzel elmondanak rólunk

A fogak színe természetes állapotukban nem igazán hófehér, inkább csontszínű. A ma divatos hófehér fogsor távol áll a valójában természetes fogszíntől.

Tovább
Itt a tavasz! Győzzük le a tavaszi fáradtságot!

A tavaszi fáradtság oka nem más, mint hogy a téli időszak alatt feléljük szervezetünk tartalékait, így hiányállapotok alakulhatnak ki. Bár ez egy természetes folyamat, hatásai egész szervezetünkre rossz hatással lehet.

Tovább
Minden, amit a barázdazárásról tudni érdemes

Múltkori cikkünkben a gyermekkori fogszuvasodással foglalkoztunk. Mostani bejegyzésünkben bemutatjuk a barázdazárást, mellyel megóvhatók a gyermek szájában korán megjelenő maradó őrlő fogak.

Tovább
Fogszuvasodás és kezelése, lépésről lépésre

A fogak szuvasodása a zománcréteg sérülésével kezdődik és onnan halad a fog belseje felé. Minél hamarabb fény derül a fogszuvasodásra, annál egyszerűbben és kevesebb beavatkozással orvosolható a baj.

Tovább
Tejfogak cseréje

Gyermekeink szájában nagy változásokat hoz a tejfogak megjelenése és kisiskolás korban a tejfogak csontfogra cserélődése.

Tovább

Álláslehetőség

Fogászati asszisztenst keresünk másodállásban.
A jelentkezéseket az info@dikodent.hu email címen várjuk.
Rendelőnk elérhetősége
Cím:
DikoDent Kft. Fogorvosi Rendelő
1102 Budapest
Kőrösi Csoma Sándor út 40. C
épület 120.
Telefon:
+36 1 260-39-88
+36 30 495-96-92
Nyitvatartás:
Hétfő:
8:00 - 20:00
Kedd:
8:00 - 20:00
Szerda:
8:00 - 20:00
Csütörtök:
8:00 - 20:00
Péntek:
8:00 - 20:00